Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Εφυγε" ο Ομορφοκκλησιώτης Μιχάλης Ανδρεόπουλος


Πλήρης ημερών, στα 88 του χρόνια, έφυγε απ΄ τη ζωή τη Δευτέρα 21η Απριλίου, 1η ημέρα της Διακαινησίμου εβδομάδος ο Μιχάλης Ανδρεόπουλος, Ομορφοκκλησιώτης γέννημα – θρέμμα, γιός των αειμνήστων Νικόλα και Βαϊας Ανδρεοπούλου.
Γνωστός παντοπώλης της Λάρισας και ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών διατροφής επί της οδού Μανδηλαρά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και παράλληλα συνιδρυτής στη δεκαετία του ’80 της αλυσίδας των «Super Market Λάρισα». Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής, ζώντας τότε στην Ομορφοκκλησιά, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Μετά τον εμφύλιο ήλθε στη Λάρισα και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου, ήταν δε ένας από τους πρώτους παραδοσιακούς παντοπώλες της Λάρισας που απέκτησε άδεια λειτουργίας το 1951 για ν΄ ανοίξει το πρώτο του μαγαζί στη περιοχή «Σουφλάρια», στη σημερινή συνοικία των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων. Με τη γυναίκα του Ευγενία, η οποία είναι  συγχωριανή του και στάθηκε δίπλα του σ΄ όλη την επαγγελματική του διαδρομή, βιώσαν μαζί σαν αγαπημένο ζευγάρι τα γεράματα και απέκτησαν τρία παιδιά, την Ευαγγελία, τον Νίκο (που συνεχίζει  την επιχείρηση στην οδ. Μανδηλαρά) και τον Χάρη, θεολόγο καθηγητή και δημοσιογράφο. Χάρηκε επίσης και πολλά εγγόνια.  
Την Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 και την ώρα – 12 μ. – κατά τη διάρκεια της οποίας ετελείτο στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου Λαρίσης η εξόδιος ακολουθία, στον Αη- Γιώργη της Ομορφοκκλησιάς οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα.